BarCent 305
Urządzenie kontrolujące trudno policzalne produkty rozlewane z beczek
Historia

Pomysł na urządzenie przyszedł podczas codziennych rozliczeń piwa w pubie studenckim. Dokładność z jaką rozliczano piwo metodą ważenia beczek była przynajmniej niezadawalająca co powodowało częste konflikty na linii Barman- Właściciel. Połączenie wiedzy z dziedzin elektroniki i informatyki oraz wiedza o prowadzeniu rozliczeń w gastronomii zaowocowało otwarciem projektu "Licznik Piw". Rozpoczynając pracę nad prototypem nikt się nie spodzeiwał tak dużej złożoności problemu. Żeby podołać temu zadaniu prace oraz testy w pubie trwały ponad 3 lata. Wychodząc naprzeciw zapotrzebowaniu rynku firma Eureka Project Group w 2003 roku zaproponowała produkt BarCent 205 rozliczający piwo beczkowe.

Rok 2006

Obecnie sprzedawana jest wersja BarCent 305 z dużym wyświetlaczem LCD, możliwością rozliczanie piwa, zimnych napoi oraz wina rozlewanych z beczek. Posiada komunikację z komputerem na bazie programu BC_Raport, współpracuje z systememi typu POS, ma możliwość zdalnego raportowania przez Internet. Konkurencyjna cena skłania wielu klientów do zakupu BarCent 305 jako jedynego rozsądnego rozwiązania do kontroli sprzedaży trudno policzalnych produktów sprzedawanych z beczek.

Dla kogo oferta?

Produkt znajduje uznanie w dużych popularnych klubach muzycznych, znanych pubach, restauracjach oraz hotelach. Dużą grupę odbiorców stanowią również właściciele ogródków piwnych oraz niewielkich osiedlowych pubów. Już 500 instalacji w Polśce dowodzi o skuteczności rozliczania za pomocą urządzeń BarCent.

Dlaczego inwestycja w BarCEnt jest opłacalna?
  • pełna kontrola każdej wylanej porcji, to więcej sprzedanego piwa z beczki
  • brak konieczności ważenia beczek, to brak strat przy ich wypinaniu
  • informacja o przelanych porcjach, to wzrost jakości sprzedaży
  • pełna informacja o sprzedaży, to mniej pieniędzy dla Ciebie
  • szybka i sprawna obsługa, to większe zadowolenie klienta
Co zyska Manager lokalu ?
  • łatwe i szybkie przeprowadzenie inwentaryzacji
  • możliwość porównania rzeczywistych nalań z zabonowanymi
  • pewność ciągłej kontroli
  • przejrzystość rozliczeń
Jakie zyski przynosi Obsłudze?
  • szybka i precyzyjna obsługa klienta
  • miła i sympatyczna atmosfera pracy
  • koniec z uciążliwym ważeniem beczek
  • odpowiedzialność tylko za swoją zmianę
  • wygoda przy tworzeniu raportu
  • rozliczanie z rzeczywistej sprzedaży
Jakie korzyści dostaje klient ?
  • pewność zakupu pełnej porcji piwa
  • zadowolenie z szybkiej obsługi
Jak BarCent 305 wpływa na pracę Barmana ?
Jedyną zmianą na jaką musi przygotować się personel to wcześniejsze wyjście do domu, ponieważ czas potrzebny na inwentaryzację zostaje skrócony do minimum.

Zalety urządzenia BarCent :
  • rozlicza każdy wylany mililitr
  • posiada detektor piany
  • rozpoznaje rodzaje porcji
  • wykrywa nalania piw z sokiem
  • automatyczne ważenie beczek
  • podgląd sprzedaży w dowolnym momencie
  • chroni przed nadmiernym przelewaniem
  • uwzględnia nie dolewania tzw. pod kreskę
  • rozróżnia nalania jednym ciągiem kilku piw
  • uwzględnia nalania piwa w ratach
BarCent jest dla:
  • dla tradycjonalistów, poda rzeczywistą sprzedaż w litrach
  • dla zabieganych, na żądanie wykona raport sprzedaży
  • dla leniuchów, automatycznie wykona raport
  • dla perfekcjonistów, poda wartość w złotówkach, litrach, porcjach
  • dla wszystkich, którzy pragnš rozliczać się w szybki, uczciwy sposób
Jak to działa ?
Pomiar dokonywany jest za pomocą turbin szwajcarskiej produkcji. Turbinki wyposażone są w detektor piany, dzięki czemu mierzony jest rzeczywisty przepływ piwa.
Automatyczne raportowanie sprawia, że urządzenie jest bezobsługowe. Sporządzane codziennie raporty sprzedaży można odczytać z urządzenia za pomocą wyświetlacza LCD lub poprzez transmisje danych do komputera lub poprzez zdalne raportowanie do Internetu.
"Sztuczna Kreska" - moduł umożliwiający poprawnż dystrybucję. Na sekundę przed nalaniem pełnej porcji zaświeca się lampka kontrolna.
Jakie informacje są w raportach ?
Raport sprzedaży dziennej:
  • wartość sprzedaży w złotówkach
  • ilości porcji małych oraz dużych
  • ilość sprzedanych litrów
  • wartość przelanych porcji
Raport sprzedaży kufli
  • data i godzina każdego nalania
  • ilość wylanych mililitrów
Raport sprzedaży beczek
  • czas poczštku i końca beczki
  • ilość wylanych porcji z beczki
  • wartość sprzedanej beczki
Monitoring OnLine - usługa umożliwiająca podgląd sprzedaży z dowolnego miejsca na świecie poprzez serwis www.epg.pl.
Współpraca z POS - urządzenie współpracuje ze wszystkimi dostępnymi na polskim rynku aplikacjami typu POS służącymi do rozliczania obiektów gastronomicznych.



PowrĂłt